Ga naar de inhoud

there is no planet B - mijn bijdrage in duurzaam ondernemen Ik besloot duurzaam(er) te ondernemen!

Fotograaf Lizette Tork

Halverwege augustus luisterde ik naar een podcast over duurzaam ondernemen. Het is een onderwerp wat eigenlijk iedereen belangrijk vindt maar simpelweg niet altijd weet hoe dit aan te pakken.

Ik ben geen grootverbruiker, ik rij geen mega slurpende auto, ik werk grotendeels regionaal, ik verwerk geen/nauwelijks grondstoffen. Hoe logisch is deze stap dan?

Ik zie geld tegenwoordig als iets heel moois. Het mag naar mij toe komen maar ik geef het ook graag door. Wat nou als iedereen een “klein” beetje doet? Wat nou als het over 10 jaar wel allemaal gelukt is? Wat nou als de wereld er wél een stuk beter uit ziet? Dus de negatieve gedachte drukte ik even uit en besloot dat als het allemaal wél lukt, ik daar graag aan bij zou willen dragen.

Ik ging op zoek naar een bedrijf die mij laagdrempelig meeneemt in dit thema. Ik kwam uit bij @treesforall_nl Zij hebben namelijk makkelijke rekentools die mij inzicht geven over o.a. Mijn uitstoot.

Wat ga ik doen?
1. Ik reduceer al mijn zakelijk gereden km’s. Elke maand werk ik mijn administratie bij en ALLE gereden zakelijke km’s reduceer ik 1 op 1 (5 min werk).

2. Ik plant een boom voor iedere betaalde opdracht die ik heb mogen uitvoeren. Super simpel; ik tel de facturen, vul het aantal bomen in op de website, betaal, voilà.

3. Albums bestel ik nog maar een keer per maand. Voorheen deed ik dit bijna wekelijks. Ik vond het belangrijk dat de klant niet lang wachtte. Maar hoe lang is dat eigenlijk? 3 vrachtwagens per maand minder door mijn straat door zo’n kleine aanpassing? EASY!

Iedere maand krijg ik netjes een rapport. Ik ga jullie op de hoogte houden via mijn “highlight” duurzaam. En ik hoop vooral dat ik anderen aanspoor hier ook iets mee te gaan doen!

Wat leuk dat je op de website van Lizette Tork terecht bent gekomen. Heb je alles kunnen vinden?
Mocht je nog vragen hebben, neem gerust nog even contact op.

Info@lizettetork.nl

06 – 11 69 69 39